prijestoljeodzadaU prijevodu Algoritma dolazi i drugi nastavak serijala o prijateljstvu čovjeka i zmaja – Temeraire, pod naslovom Prijestolje od žada, američke autorice Naomi Novik.

prijestoljeodzadaU prijevodu Algoritma dolazi i drugi nastavak serijala o prijateljstvu čovjeka i zmaja Temeraire, pod naslovom Prijestolje od žada, američke autorice Naomi Novik.

Prvi roman Zmaj Njegova Veličanstva objavljen je u veljači ove godine, a na službenim stranicama nakladnika najavljuju brze prijevode ostala četiri nastavaka. Prijevod i dalje potpisuje Damir Biličić, uz ilistraciju naslovne strane od Dominca Harmana.

U Prijestolju od žada prijateljstvo između kapetana Willa Laurencea i zmaja Temerairera je još jače. Na odluku Admiraliteta da se Temeraire vrtai u Kinu, Will se odlučno protivi. Ipak, Temeraire pristaje pod uvjetom da ga Will prati…

U ovom dijelu autorica donosi zoran prikaz života na kineskom dvoru i odnosa prema zmajevima u Kini, i dalje uspješno miješajući povijesne elemente sa onim fantastičnim.

Pročitajte prvo besplatno poglavlje Prijestolja od žada i upoznajte se sa Temeraireom.