ejlina_pjesma150Prošlo je 30 godina od kada je izdan prvi nastavak serijala “Djeca zemlje”, a ove godine je Jean M. Auel izdala i posljednju, šestu knjigu pod naslovom The Land of Painted Caves, na našem tržištu prevedenu kao Ejlina pjesma djeci zemlje u nakladi Izvori.

ejlina_pjesma250Prošlo je 30 godina od kada je izdan prvi nastavak serijala “Djeca zemlje”, a ove godine je Jean M. Auel izdala i posljednju, šestu knjigu pod naslovom The Land of Painted Caves, na našem tržištu prevedenu kao Ejlina pjesma djeci zemlje u nakladi Izvori.

Vremenska odrednica je 30 tisuća godina u prošlosti, u vrijeme izumiranja neandertalaca i prevlasti kromanjonaca. Ejla, pripadnik homo sapiensa biva odgojena u plemenu neandertalaca, vrste koja koja intelektualno zaostaje za njom. Kroz prvih pet nastavaka, Ejla odrasta, sazrijeva, pronalazi pleme kojemu pripada te ljubav koja će je odvesti u druge predjele. U Ejlinoj pjesmi djeci zemlje radnja se odvija 25 godina nakon što je Ejla stigla u Zelandoniju (današnju Francusku) gdje se priprema za ulogu duhovnog vođe s ciljem da prenese vlastito znanje o ljudskom postojanju.

Prvih pet nastavaka možete pronaći pod naslovima: Pleme spiljskog čovjeka, Dolina konja, Lovci na mamute, Ravnice povratka i Vatreni kamen, a više o svemu čitajte na službenoj stranici