dobri_predznaci.jpgRoman Dobri predznaci dvojice velikana fantasyja TerryjaPratchetta i Neila Gaimana početkom mjeseca osvanuo je u izdanju Zagrebačke naklade.
Djelo koje broji 384 stranice preveo je Marko Fančović, a naslovnicu je ilustrirao Željko Pahek. dobri_predznaci.jpgRoman Dobri predznaci dvojice velikana fantasyja Terryja Pratchetta i Neila Gaimana početkom mjeseca osvanuo je u izdanju Zagrebačke naklade.
Djelo koje broji 384 stranice preveo je Marko Fančović, a naslovnicu je ilustrirao Željko Pahek.

Dobri predznaci prvi puta u svijetu objavljeni su 1990. kao plod prijateljstva i suradnje autora koji su u to vrijeme oboje živjeli u Engleskoj.
Roman se bavi Apokalipsom na tipično "prečetovski" i "gejmanovski" način: neobični stanovnici Zemlje, anđeo Aziraphale i demon Crowley, nisu zadovoljni činjenicom da dolazi Sudnji dan pa ga odluče sabotirati. U strci i zbrci koja je nastala zbog tog proročanstva koji je objavila vještica iz 17. stoljeća, bit će uvučeni Tibetanci, motorističke bande i četiri Jahača Apokalipse, a da stvar bude gora, ili možda bolja?  – zagubila se beba Antikrist.

Već sama kombinacija svega navedenog mami na smijeh, a nakladnici i sami kažu: Nikad se prije između korica jedne knjige nije našlo toliko smijeha!

Za dodatne informacije o autorima Terryju Pratchettu i Neilu Gaimanu posjetite njihove službene stranice.