martin_stripPopularni serijal američkog pisca Georga R.R. MartinaPjesma Leda i Vatre – u proljeće izlazi u stripu, objavljeno je na Pat’s Fantasy Hotlistu.

martin_stripPopularni serijal američkog pisca Georga R.R. Martina – Pjesma Leda i Vatre – u proljeće izlazi u stripu, objavljeno je na Pat’s Fantasy Hotlistu.

Naime, Bantam Books, izdavačka kuća unutar Random House Publishinga, objavila je vijest o otkupu prava za strip i grafički (crtani) roman prema Pjesmi Leda i Vatre.

Serijal će ilustrirati Tommy Patterson, a scenarist će biti Daniel Abraham. Obojica autora su priznati u svom području, Abraham kao pisac destaka romana i kratkih priča, a već je adaptirao Martinov Grozničavi san, također za crtani roman. Patterson je radio na stripu Farascape for Boom!Studio, Grimm Fairy Tales za Zescope Entertainment, a između ostaloga radi kao grafički dizajner.

Zanimljivo je da Bantam Books planira strip (kao mjesečno izdanje) i crtani roman plasirati u gotovo isto vrijeme kad i HBO kreće sa TV serijom Igra prijestolja (naziv prvog romana Pjesme Leda i Vatre), što će samo dodatno pridonijeti euforiji oko Martnovog napoznatijeg serijala. Pjesma Leda i Vatre tako će kao knjiga, stolna igra, TV serija odnijeti pobjedu na još jednom umjetničkom frontu – sedmoj umjetnosti stripu.