Philippa_Gregory150Književnim i nakladničkim krugovima odjeknula je vijest da poznata autorica povijesnih romana Philippa Gregory kreće u vode young adult žanra.

Philippa_Gregory250Književnim i nakladničkim krugovima odjeknula je vijest da poznata autorica povijesnih romana Philippa Gregory kreće u vode young adult žanra.

Nakladnička kuća Znanje, koja je prevela niz Gregoryčinih povijesnih romana, objavila je danas na svojim Facebook stranicama kako poznata autorica počinje pisati za mladu publiku.

Auorica se proslavila među vjernom čitateljskom publikom naslovima kao: Nasljeđe Boleynovih, Kraljičina luda, Druga sestra Boylen (po kojem je snimljen istoimeni film sa Scarlett Johansson i Natalie Portman u glavnim ulogama) i Bijela kraljica, svi odreda prevedeni u biblioteci Knjiga dostupna svima.

Mišljenja o prelasku Gregory na pisanje literature za mladu publiku su oprečna, iako spisateljica sa svojim pitkim povijesnim romansama ima brojne mlade fanove. Kako god bilo, Gregory je ugovor potpisala sa izdavačem divom Simon & Shuster na 4 romana, a premijera prvoga u nizu zakazana je u ljeto 2012. godine.