ivan.jpgFantasy roman Šuma Thaurroka mladog španjolskog autora Juana A. Perez-Foncea došao je u hrvatske knjižare, javlja Profil.

U prostorijama nakladničke kuće Verbum, ovaj novi roman su prije 5 dana predstavili glavni urednik i direktor nakladničke kuće.

Radi se o jednom čitavom fantastičnom svijetu ispunjenom stvorenjima zvanim Kerreni, krildeni, Morghuci i drugi, a glavni lik romana je Ivan Aldenurijski – dječak s posebnim darom. Iz šume Arkane javljaju se thaurroci, stvorenja koja su produžena ruka mračne sile koja baca svoju sjenu na Errion-Thal, a dječak je onaj koji će se s njima suočiti.

Po riječima nakladnika, roman je privukao pozornost čitatelja i stekao mnoge poklonike, a priznat je i od strane književne kritike. "Odličnim su ga ocijenila i različita udruženja knjižničara specijaliziranih za dječju literaturu" istaknuo je glavni urednik mr. sc. Petar Balta.  

Ovim romanom Verbum je pokrenuo novu biblioteku unutar vlastite izdavačke kuće – Juventa (Mladost), u kojoj će objavljivati "zapažena i vrijedna književna djela za djecu i mlade".
 
Knjiga dolazi na 247 stranica, tvrdog je uveza i dimenzija 15,5 x 24 cm.