govornikzamrtve.jpg

Naklada Izvori objavila je nastavak znanstveno-fantastičnog romana Enderova igra autora Orsona Scotta CardaGovornik za mrtve.
Govornik za mrtve nastavlja s radnjom 1500 godina poslije Enderove igre (čovječanstvo uništava jedinu civilizaciju koju je našlo u svemiru – inteligentne kukce). 

govornikzamrtve.jpg

Naklada Izvori objavila je nastavak znanstveno-fantastičnog romana Enderova igra autora Orsona Scotta Carda – Govornik za mrtve.

Govornik za mrtve nastavlja s radnjom 1500 godina poslije Enderove igre (čovječanstvo uništava jedinu civilizaciju koju je našlo u svemiru – inteligentne kukce). Glavni junak prvog romana, Ender Wiggin, još uvijek je živ zahvaljujući putovanju kroz svemir relativističkim brzinama. Sada dobiva priliku iskupiti se za grešku iz svoje mladosti kad je nesvjesno uništio jednu izvanzemaljsku rasu što je bila velika šteta i za čovječanstvo. Prilika za iskupljenje leži u sačuvanoj čahuri sa živom maticom, spašenom prije uništenja kukaca…
"Kao nastavak Enderove igre, ovaj roman je najbolje autorovo djelo cijelog (kasnijeg) ciklusa. U tom opsežnom i ambicioznom romanu obrađuje se susret raznih inteligentnih vrsta sa stanovišta i kolonista i političara i etnologa i biologa i Crkve i… umjetne inteligencije.", piše u Književnom klubu Izvori, a na ovom linku možete pročitati sažetak prvog nastavka.
Više o autoru Orsonu Scottu Cardu pročitajte na njegovoj službenoj stranici.