nasliejdje_vremena150

Dva nova romana stižu nam iz izdavačke kuće Ljevak: Naslijeđe vremena Barbare Erskine i Divna stvorenja Kami Garcije i Margaret Stohl.

nasliejdje_vremena250Dva nova romana stižu nam iz izdavačke kuće Ljevak: Naslijeđe vremena Barbare Erskine i Divna stvorenja Kami Garcije i Margaret Stohl.

Barbare Erskine je već više desetljeća etablirana engleska spisateljica s 11 romana iza sebe i 4 zbirke kratkih priča, a upravo taj posljednji roman The Legacy of Time je prvi njezin roman preveden na hrvatski.

U Naslijeđu vremena Abi Rutherford, svećenica anglikanske crkve, dolazi u staru i zloglasnu parohiju, suočavajući se s nizom problema; Abi je sklona misticizmu i poganskom nasljeđu koji joj omogućava uvid u mračnu prošlost Crkve što seže u 1. stoljeće nove ere, no pritom se sukobljava s glavnim svećenikom Crkve Kieranom Scottom, koji u svom tvrdom i nepokolebljivom tradicionalnom uvjerenju Abine metode smatra običnim vještičarstvom.

Više o spisateljici i njezinom najnovijem romanu čitajte na službenim stranicama

divna_stvorenja250Divna stvorenja (Beautiful creatures) su prvi dio nove triologije, nastao zajedničkim snagama dvije spisateljice. 

U dosadnom gradiću Gatlin, gdje nitko ne očekuje ništa novo, odrasta Ethan Wate, koji pred kraj svojeg srednjoškolskog obrazovanja samo čeka trenutak kada će moći napokon pobjeći iz rodnog grada. Stvari se mijenjaju kad mu se u noćnim morama počinje pojavljivati djevojka imenom Lena Duchaness, pripadnica obitelji čarnika. 

Leni predstoji borba sa silama Zla koje će zahtjevati svoje pravo na nju kad navrši 16 godina, a osjećajima koji vežu Lenu i Ethana, ta bitka postaje i njegova.

Nakon “Divnih stvorenja” slijede dva nastavka – “Beautiful Darkness” i “Beautiful Chaos”, čija su prava također otkupljena za filmsku adaptaciju, o čemu možete više saznati na internet stranici trilogije