wolf_hall150Po prvi puta nam je na hrvatskom dostupan roman Wolf Hall spisateljice Hilary Mantel, za kojeg je, među ostalim nagradama, 2009. osvojila Bookera., dok se za prijevod potrudila nakladnička kuća VBZ.  

wolf_hall250Po prvi puta nam je na hrvatskom dostupan roman Wolf Hall spisateljice Hilary Mantel, za kojeg je, među ostalim nagradama, 2009. osvojila Bookera., dok se za prijevod potrudila nakladnička kuća VBZ. 

Wolf Hall je povijesni roman smješten u razdoblje od 1500. do 1535., u vrijeme engleskog kralja Henrika VIII, a glavni (anti)junak je Thomas Cromwell, Henrikov kraljevski savjetnik. 

Od običnog sina kovača, svojim sposobnostima Cromwell stasa u osobu koja je stajala uz bok kralju zaslužnom za prevrat u katoličkoj crkvi i engleskoj povjesti. 

Thomas Cromwell pojavljivao se više puta kao protagonist u književnim djelima kao jedna od odgovornih osoba za Henrikove odluke i postupke, i pritom je najčešće opisan kao spekulativna i zloćudna figura, no Mantel je nakon 5 godina proučavanja i istraživanja povijesnih činjenica odlučila dati svome liku čovječniji oblik i prikazati ga u nešto drugačijem svjetlu.

Informacije o Wolf Hallu možete pratiti na službenoj stranici, a hrvatsko izdanje dolazi u mekom uvezu i na 524 stranice.