torquata.jpgNakon predstavljanja romana za mlade Pegazari Ivane D. Horvatinčić na ovogodišnjem Interliberu, slijede i drugi naslovi naših fantasy/SF autora, objavio je NOSF.

Tu je već najavljena zbirka priča Cabron autorice Irene Rašete koja je sa već spomenutom kolegicom prije nekoliko mjeseci krenula u blog turneju. Kako saznajemo sa njenog bloga, 16 priča podijeljeno je u 4 teme: ljubav, virtualna stvarnost, težnja za boljim životom i latinoamerički štih. Zbirku je objavila SFera.

Sljedeći naslov Sjaj pripada nagrađivanoj Tatjani Jambrišak. Sjaj je zbirka poetsko-fantastičnih tekstova u nakladi Mentora. Zanimljivost je da je Jambrišak ujedno i urednica Cabrona i Pegazara.

Sjaju
se pridružuje zbirka kolege Darka Macana, 42 – Pročitaj i daj dalje, koja sabire SF tragedije i komedije.

Uz zbirke priča, Mentor je objavio i novi broj književnog časopisa za znanstvenu fantastiku Ubiq 5, koji donosi zanimljive članke i priče Darka Suvina, Tatjane Jukić, Milene Benini, Zorana Vlahovića i drugih.

Kao posljednji, izdvajamo roman hrvatske autorice Iris Cecilije de Corbavia, Torquata, nastao kao rezultat višegodišnjih obiteljskih pisama i povijesnih arhiva. Na 400 stranica nudi primamljivu kombinaciju vila, dvoraca i vitezova. Više o autorici saznajte ovdje.