oksa_pollock150

Školska knjiga je objavila novi hit roman za mlade kojeg smatraju nasljednikom Harryja Pottera. “Oksa Pollock” je serijal od najavljenih šest nastavaka, a prvi napisan i sada objavljen u hrvatskom prijevodu je Nevidljivi svijet.

oksa_pollock250Školska knjiga je objavila novi hit roman za mlade kojeg smatraju nasljednikom Harryja Pottera. “Oksa Pollock” je serijal od najavljenih šest nastavaka, a prvi napisan i sada objavljen u hrvatskom prijevodu je Nevidljivi svijet.

Oksa Pollock je 13-godišnja djevojčica, razigrana i ratoborna, sanja da postane ninja, a nakon preseljenja u London iz Pariza, život joj se naglo mijenja kad otkrije da posjeduje natprirodne moći. Njezina baka Dragomira joj otkriva da Oksina obitelj potječe iz skrivene i čarobne zemlje Edefije, a znakom koji je Oksa obilježena potvrđuje da je ona njihova Neočekivana.

Roman zajedničkim snagama pišu dvije francuske autorice Anne Plichota i Cendrine Wolf. Roman je brzo došao na dobar glas među francuskom mladom publikom, a potom se njegova popularnost proširila uzduž i poprijeko Europe. 

O prvom, ali i nastavcima koje slijede možete pročitati na službenoj stranici