zmajevi.jpg Dok traju ljetne vrućine, u izdanju Algoritma izašla su tri nova naslova namijenjena pretežno mlađoj čitateljskoj publici: Tu su zmajevi Jamesa A. Owena, Vampirski dnevnici L. J. Smith i Dar kao nijedan drugi Ingrid Law.

zmajevi.jpgDok traju ljetne vrućine, u izdanju Algoritma izašla su tri nova naslova namijenjena pretežno mlađoj čitateljskoj publici: Tu su zmajevi Jamesa A. Owena, Vampirski dnevnici L. J. Smith i Dar kao nijedan drugi Ingrid Law.

Tu su zmajevi jest prvi dio Kronike Imaginaria Geographia koja prati priču trojice prijatelja, koji na nakon smrti profesore dobivaju u ruke knjigu prepunu zemljopisnih karata drevnih i mitoloških mjesta.  To je prva od ukupno pet nastavaka (peti nastavak najavljen je za listopad ove godine), a prvi put je objavljen 2006. Pogledajte autorovu web stranicu, kao i prvo poglavlje knjige.


vampdnevnici.jpgVampirski dnevnici: Buđenje je prvi dio serijala L.J. Smith, prvi puta izdanog 1991. Ovaj pred-Sumrak serijal doživio je ponovnu popularnost s istoimenom TV serijom koja će uskoro zaigrati na našim malim ekranima. Radnja romana se događa u američkoj gimnaziji gdje se kraljica škole Elena Gibert zavjetuje osvojiti tajanstvenog novog učenika Stefana, čija povijest seže još od renesanse… Prvo besplatno poglavlje možete pročitati ovdje, a svakako pogledajte maštovitu web stranicu autorice.


dar_kao.jpgDar kao nijedan drugi debitantski je roman američke spisateljice Ingrid Law. Radnja romana prati neobičnu obitelj Beaumont, čiji članovi na trinaesti rođendan dobivaju svatko posebnu moć. Glavna junakinja je Mississippi, zvana Mibs, koja je na pragu trinaeste godine i upravo treba otkriti svoj dar. Za bolji doživljaj romana pročitajte prvo poglavlje.