draculanemrtvi.jpg Prošlo je 113 godina od objave "Drakule" Brama Stokera, no od ove godine imamo priliku čitati nastavak vjeran originalu, budući da je nastavak zvan "Drakula Nemrtvi", autora Dacrea Stokera i Iana Holta, preveden na hrvatski jezik u nakladi Algoritma. draculanemrtvi.jpgProšlo je 113 godina od objave "Drakule" Brama Stokera, no od ove godine imamo priliku čitati nastavak vjeran originalu, budući da je nastavak zvan "Drakula Nemrtvi", autora Dacrea Stokera i Iana Holta, preveden na hrvatski jezik u nakladi Algoritma.

Radnja romana odvija se 25 godina nakon smrti Drakule. Dr. Jack Seward sada je ovisnik o morfiju, potpuno posvećen svojoj zadaći istrebljenja zlih sila, a Quincey Harker, odrasli sin Jonathana i Mine, napušta školovanje i odlučuje se za glumački poziv. Sudjeluje u predstavi "Drakula", no ona će samo izvući tajne koje su trebale biti zakopane. Uz to, čini se da Drakula nije mrtav kao što se čini…

Roman su koautorski pisali Drace Stoker (pra-pra-pra nećak Brama Stokera) i Ian Holt, američki umjenik i obožavatelj Stokerovog djela. Uz potporu obitelji Stoker, koristili su se Bramovim osobnim bilješkama kako bi nastavak bio što vjerniji zamislima njegovog idejnog začetnika.

Roman "Drakula Nemrtvi" preveo je Damir Biličić, dok je naslovnicu ilustrirao Craig White i preuzeta je s originalnog izdanja. Prvo poglavlje, od ukupno 432 stranice, možete pročitati ovdje.