vjencanjsvjetrom1jpg.jpg Zakuhtavaju se pripreme za roman prvjenac slikara Tomislava Košte, a kao konačni naslov romana je izabran naslov Vjenčanje s vjetrom. Roman će biti objavljen ove jeseni u nakladi Škorpion, dok su projekt financijski potpomogli grad Zadar i općina Preko. vjencanjsvjetrom1jpg.jpgZakuhtavaju se pripreme za roman prvjenac slikara Tomislava Košte, a kao konačni naslov romana je izabran naslov Vjenčanje s vjetrom. Roman će biti objavljen ove jeseni u nakladi Škorpion, dok su projekt financijski potpomogli grad Zadar i općina Preko.

Radnja romana Vjenčanje s vjetrom odvija se u budućnosti koja nakon Potopa izgleda kao srednji vijek. Mjesto radnje su hrvatski predjeli, točnije predjeli srednje Dalmacije, stoga je roman pisan mješavinom književnog jezika i čakavice. Glavni junaci priče su kamenoklesar i mornar Luka i plemkinja Jelena, čija je ljubavna priča ukomponirana u onu o pomorskim sukobima carstva Dva grada i barbarskih plemena Celesona.

Preporučamo Vam da pročitate odabrana poglavlja iz romana koje je sam autor postavio na forum Eydis, kao i galeriju slika.