zvijer150Ovaj mjesec iz Algoritma stiže jedan YA roman, moderna verzija bajke Ljepotica i zvijerZvijer američke autorice Alex Flinn te nastavak romana Stupovi zemlje Kena FolletaSvijet bez kraja I

zvijer250Ovaj mjesec iz Algoritma stiže jedan YA roman, moderna verzija bajke Ljepotica i zvijer – Zvijer američke autorice Alex Flinn te nastavak romana Stupovi zemlje Kena Folleta – Svijet bez kraja I

Zvijer (Beastly) govori o srednjoškolcu Kyleu Kingstonu, uobraženom, popularnom i zgodnom polazniku 1. razreda ekskluzivne njujorške škole. Kad na školskom plesu javno ponizi kolegicu iz razreda Kendru – koja je zapravo vještica, Kyle će postati ružno čudovište. Ima 2 godine da promijeni svoju neugodnu osobnost i osvoji srce dobre djevojke  koja će ga voljeti zbog njega samog, inače će zauvijek ostati ružan… Prema ovom romanu snimljen je i film, koji je do nedavno igra u našim kinima.

Alex Flinn američka je autorica koja piše isključivo romane za mlade, a kod nas je još preveden roman Disati pod vodom izdavačke kuće Desk d.o.o.

svijet_bez_krajaSvijet bez kraja I. na neki način nastavlja roman Stupovi zemlje, iako se može čitati zasebno.

Prati potomke likova iz Stupova i ima isto mjesto radnje (Kingsbridge), samo 2 stoljeća kasnije. Četvero djece ostat će za cijeli život obilježeno događajem u Noći vještica 1327. godine, a roman prati njihovo odrastanje, ljubavi, mržnje, ambicije i osvete ususret Stoljetnom ratu i dolasku Crne smrti. 

Kao i Stupovi zemlje, Svijet bez kraja zbog svog povećeg opsega podijeljen je na dva dijela, a prvo poglavlje prvog romana pročitajte ovdje.