kolijevkazamacu.jpgNakladnička kuća EPH Novi Liber pustila je u prodaju dva od tri najavljena naslova u okviru biblioteke za SF književnost – Kolijevku za macu Kurta Vonneguta te Svemirske trgovce Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, objavio Profil.hr.

kolijevkazamacu.jpgNakladnička kuća EPH Novi Liber pustila je u prodaju dva od tri najavljena naslova u okviru biblioteke za SF književnost – Kolijevku za macu Kurta Vonneguta te Svemirske putnike Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, objavio Profil.hr.

Podsjetimo, urednik ove biblioteke jest Milivoj Solar, hrvatski teoretičar književnosti i akademik, koji nas po prvi puta na hrvatskom jezku upoznaje sa SF klasicima.

Kurt Vonnegutova Kolijevka za macu, (1963.), “fantastična je satira u kojoj autor ironizira nasljeđe i dostignuća znanosti koja s jedne strane predstavljaju napredak ljudskoga roda, a s druge strane nezaustavljivo vode svijet u kataklizmički kraj” (Profil.hr)
Glavni lik je genijalni znanstvenik Dr. Hoenikker, no on ne razumije da njegov najnoviji izum Led devet prijeti uništenjem čitavog planeta…
Roman dolazi u mekom uvezu i na 279 stranica.

Roman Svemirski trgovci zajedničko je djelo Frederika Pohla i Cyrila M. Kornblutha, a u knjižnom obliku prvi put je objavljen 1952. godine. Autori na proročki način iznose fabulu u kojoj je Zemlja prenapučena, ekonomska moć prevladala je nad političkom, a stanovništvo se zavodi agresivnim reklamnim kampanjama. Roman je u mekom uvezu i broji 197 stranica.