knjiga_o_groblju1.jpgPrijevod novog romana Neila Gaimana, Knjiga o groblju, osvanula je u nakladi Algoritma. Poznati fantasy autor napisao je neobičnu priču o dječaku još neobičnijeg imena – Nitko Owens.

Dječak zvani Nit sasvim je normalno dijete, izuzme li se činjenica da živi na groblju, a odgajaju ga duhovi, dok je njegov zaštitnik živi mrtvac. Nit provodi djetinjstvo na groblju nesvjestan postojanja života izvan njega koji uključuje i druge ljude, sve dok mu ne zaprijeti smrtna opasnost od iste osobe koja mu je oduzela ljudsku obitelj.

Autor odličnih romana Koralina, Zvjezdana prašina i Amerčki bogovi, pisac scenarija za stripove, humanitarac i obiteljski čovjek Neil Gaiman priredio nam je "briljantan roman o životu i smrti, o ljubavi i odrastanju, te pronalaženju obitelji na najneočekivanijim mjestima".

Među nagradama koje je ovaj roman osvojio ističemo prestižnu književnu nagradu Newbery, nagradu za najznačajniju dječju knjigu godine Američke udruge knjižnica, te priznanje za najbolju dječju knjigu koje dodjeljuje Kirkus Reviews. 

Prvo besplatno poglavlje možete pročitati ovdje, a saznati više o piscu i njegovim projektima možete na Gaimanovim web stranicama.

Knjižni info:

prijevod: Dubravka Petrović
ilustracija: Dave McKean
stranica: 252
uvez: tvrdi
cijena: 139,00 kn