pleszmajeva2_150Kraj rujna, jesen na vratima, a hrvatski izdavači su se iskazali brojnim naslovima koji će vam se sigurno svidjeti.

pleszmajeva2Kraj rujna, jesen na vratima, a hrvatski izdavači su se iskazali brojnim naslovima koji će vam se sigurno svidjeti.

Prvi naslov jeseni zapravo je drugi dio Plesa zmajeva Georga R.R. Martina u nakladi Algoritam. Novih 584 stanica zaključit će 5. roman serijala Pjesma Leda i Vatre, i tako probušiti balon iščekivanja za Martinove fanove. Predstoji nam čekanje 6. romana – The Winds of Winter. Naslovnicu kao i dosada oslikao je Esad T. Ribić, a prvo poglavlje pročitajte ovdje.

 

 

 

corpus_deliktiNaklada Fraktura donosi znanstveno-fantastični roman Corpus delicti njemačke autorice Juli Zeh. Radi se o distopijskom romanu koju prati 30-godišnju Miju Holl u borbi protiv sistema tzv. “Metode”, diktatorskih pravila koje određuju pojedincima sve u životu, od odabira bračnog partnera do načina življenja.  

Fraktura je na svojim Facebook stranicama najavila i posjet autorice Zeh Zagrebu, koji će se održati 6. listopada u kinu Europa u Zagrebu, pa svakako prisusvujte ako ste u mogućnosti.

 

 

 

paranormalno

 

Naklada Znanje izdala je još jedan roman za mlade u biblioteci KDS Plus – Paranormalno Kiersten White. Tinejdžerka Evie radi za Međunarodnu agenciju za suzbijanje paranormalaca, a ljubavni život joj se sastoji od bivšeg dečka vilenjaka i željenog dečka mutanta. Ova kombinacija “Buffy i Dosije X” trebala bi osvojiti na prvo čitanje.