sookie.jpgPrvu knjigu serijala o Sookie Steakhouse Mrtvi do mraka autorice Charlaine Harris uskoro možete čitati i na hrvatskom, objavili su na Algoritmovoj stranici.
Sookie, koja nas je već osvojila na malim ekranima preko HBO-ove serije Okus krvi, u prijevodu NOSF-ovke i književnice Irene Rašete, pojavit će se u prodaji po cijeni od 99 kuna. sookie.jpgPrvu knjigu serijala o Sookie Steakhouse Mrtvi do mraka autorice Charlaine Harris uskoro možete čitati i na hrvatskom, objavili su na Algoritmovoj stranici.
Sookie, koja nas je već osvojila na malim ekranima preko HBO-ove TV-serije Okus krvi, u prijevodu NOSF-ovke i književnice Irene Rašete, pojavit će se u prodaji po cijeni od 99 kuna.

Kako se vidi iz naslovnice, prvi roman je služio kao predložak za prvu sezonu TV-serije Okus krvi, od koje su zasad puštene 2 sezone.
U Americi je prvi puta objavljena 2001. godine, tako da bilo koja poveznica sa serijalom Sumrak ne drži vodu. Serijal prati život mlade konobarice iz malog grada na jugu SAD-a (Bon Temps u Louisiani). Svijet u kojem živi Sookie je naš svijet, osim jedne velike razlike – vampiri su "izašli iz ormara", dakle priznali svoje postojanje i pomoću sintetičke krvi započeli suživot s ljudima. Njezin dosadan život (koliko može biti dosadan kad imate sposobnost čuti tuđe misli) promijenit će se kad u njen kafić uđe vampir Bill, kojem jedinom ne može čuti misli…

Serijal o Sookie Steakhouse broji ukupno 10 romana. Autorica Charlaine Harris je osim serijala napisala i brojne kratke priče, a čitav pregled bibliografije, intervjua i biografije autorice možete pogledati na njenoj službenoj stranici.
Također, pročitajte prvih 29 od 236 stranica Mrtvi do mraka na ovom linku.