citacica_cipke150Čitačica čipke je roman prvijenac Brunonie Barry, roman za čiju je inspiraciju spisateljica dobila u snu, a potom ga izdala u vlastitoj izdavačkoj kući te doživjela neočekivan uspjeh. Sada imamo i hrvatsko izdanje za koje se pobrinula izdavačka kuća VBZ.

citacica_cipke150Čitačica čipke je roman prvijenac Brunonie Barry, roman za čiju je inspiraciju spisateljica dobila u snu, a potom ga izdala u vlastitoj izdavačkoj kući te doživjela neočekivan uspjeh. Sada imamo i hrvatsko izdanje za koje se pobrinula izdavačka kuća VBZ.

U Salemu, gradiću poznatoj po rijetkoj tradiciji izrade čipke, glavna junakinja Towner Withney, posjeduje bizaran talent, ali posve uobičajen kroz generacije njezine obitelji, a to je dar proricanja iz čipke.

Nakon što kao mlada djevojka shvati loše strane svojih sposobnosti, odlazi iz grada, odričući se svog dara i obitelji, no godinama kasnije kad njezina obitelj doživi krizu koju ne mogu premostiti bez nje, vraća se uvidjevši da te prošlost kad-tad sustigne, a sudbinu po definiciji ne možeš izbjeći.

Na stranicama VBZa stil Brunonie Barry opisan je kao “pripovjedački talent kojim održava trilersku napetost na čitavih 300 stranica nudeći nam priču zadivljujuću poput najljepšeg komada čipke.” 

Prvo poglavlje engleskog izdanja možete pročitati ovdje.