luna.jpgLuna, fantastični tinejđžerski romanopisca Roberta Naprte, najavili su na Algoritmovim službenim stranicama kao veliki multimedijalni projekt, jedan od rijetkih takve vrste u Hrvatskoj. luna.jpgLuna, fantastični tinejđžerski roman pisca Roberta Naprte, najavili su na Algoritmovim službenim stranicama kao veliki multimedijalni projekt, jedan od rijetkih takve vrste u Hrvatskoj.

Trend multimedijskih sadržaja koji prate izdavanje romana u Hrvatskoj je započeo riječki pisac Zoran Krušvar koji je koristio multimedijske projekte za promociju romana Izvršitelji nauma Gospodnjeg i Zvijeri plišane prije nekoliko godina.
Naime, Robert Naprta, novinar i pisac kriminalističkih romana te hrvatskih TV serija (Villa Maria, Balkan Inc.) učinio je pomak u spisateljskoj karijeri te napisao roman o 16-godišnjoj Luni u čiji život ulaze fantastični likovi kao što su vampiri i vještice, a vrijeme u romanu miješa se od austro-ugarskih vremena do današnjih modernih.

Luna je djevojka koja nakon smrti roditelja živi u Zagrebu sa svojim tetkom i tetom te pohađa jednu od zagrebačkih gimnazija. Paralelno sa fantastičnim elementima koji ulaze u njen život, odvija se ljubavna priča između Lune i Alexa.
Kako piše na Algoritmovim službenim strnicama, roman je "nastojanje naših pisaca da doprinesu hrvatskoj književnosti za mlade romanom koji je smješten na domaći teren i govori o stvarnim problemima hrvatske mladeži, a da pritom ne nudi gotova rješenja i ne poseže za moraliziranjem."

Multimedijalni projekt Luna uz roman nudi Facebook stranicu na kojoj će Luna komunicirati sa mladim čitateljima, te pjesmu "Luna" koju je napisala i snimila grupa Elemental. Uz to bit će ponuđeni i razni školski predmeti na temu Lune koje je oslikao Zdenko Bašić, ujedno i ilustrator naslovnice romana.

Luna će biti u prodaji od 14. svibnja.
Više informacija o projektu možete pročitati ovdje, kao i vidjeti autorov profil.