ibm_basne_bajke150

Slavonsko-brodski Ogranak Matice hrvatske predstavio je 18. travnja, na rođendan Ivane Brlić – Mažuranić, drugu knjigu sabranih djela dotične spisateljice pod nazivom Bajke i basne

ibm_basne_bajke250Slavonsko-brodski Ogranak Matice hrvatske predstavio je 18. travnja, na rođendan Ivane Brlić – Mažuranić, drugu knjigu sabranih djela dotične spisateljice pod nazivom Bajke i basne

Knjiga uz Priče iz davnine, najobjavljivanije Ivanino djelo, sadrži i  sve tiskane i napisane bajke i basne Ivane Brlić – Mažuranić, pri čemu su priređivači Ivana Žužul Vuković i Tvrtko Vuković obavili opsežan posao sakupljanja rukopisa i novinskih izdanja u kojima je književnica objavljivala te kritičkog odabira između više postojećih verzija istoga teksta.

Prva knjiga sabranih djela obuhvaća dva Ivanina romana Šegrt Hlapić i Joža Dalmatin, a nakon druge knjige Bajki i basni, nakladnik najavljuje još tri sveska koja će sadržavati pripovjetke, pjesme i spisateljičinu korespondenciju.

Za čitatelje i obožavatelje Ivaninog lika i djela, preporučamo da zavire u objavljeni Ivanin dnevnik iz djevojaštva – Dobro jutro, svijete te njenu biografiju U potrazi za Ivanom, oba izdanja iz nakladničke kuće Mala zvona.