cabron-blog-turneja3.jpgMlade SF i fantasy autorice Ivana D. Horvatinčić i Irena Rašeta pokrenule su zajedničku blog turneju u susret izdanjima njihovih novih knjiga: roman za djecu i mlade “Pegazari”, te zbirka priča “Cabron”.

Kako smo mogli pročitati na blogu Ivane D. Horvatinčić, njezin roman “Pegazari” trenutačno se nalazi u procesu prijeloma te je ilustriran, a radnja romana se “bavi pegazarima, jahačima krilatih konja u mitskoj zemlji Eponiji koji pokušavaju vratiti ravnotežu između dva zaraćena naroda – no, sve se temelji na pitanjima nasilja, opravdanosti osvete, te sasvim stvarnog bullyjinga.”

Irena Rašeta u “Cabronu” je sakupila 16 priča koje je pisala u razdoblju od 7 godina (2001.-2008.), od kojih su samo 3 dosada neobjavljene. Ipak, većina je priča doživjela manju ili veću alternaciju pa prema riječima autorice možemo očekivati puno novog.

Što je blog turneja i kako se u nju i vi možete uključiti?
“Jednostavno rečeno: promotivna književna turneja koja se odvija na blogu. Odnosno, više blogova, jer u njoj osim autora sudjeluju i drugi blogeri koji se odazovu autorovom pozivu. Vani je to poznata praksa, a koliko znamo, kod nas će ovo biti prva ikada održana blog turneja.”

Stoga pozdravljamo sve blogere da se odazovu i podrže mlade hrvatske fantasy i SF književnice.

O predstavljanju “Pegazara” i “Carbona” na ovogodišnjem Rikonu možete, ako do sada niste, pročitati u našem izvještaju.