rasudno-oko.jpgProšlog tjedna objavljena je “Tisućslojna misao”, posljednji dio trilogije Princ Ničega autora R. Scotta Bakkera.

 Usklađeno s Bakkerovim dolaskom u Hrvatsku i njegovim gostovanjem na SFeraKonu, Algoritam objavljuje i prvu knjigu serije o Aspektu-Caru, Rasudno oko. Radnja romana se odvija 20 godina nakon one iz trilogije Princ Ničega.

Mladi, ali već proslavljeni kanadski autor, R. Scott Bakker, završio je studij književnosti i magistrirao književnu teoriju i kritiku na Sveučilištu u Zapadnom Ontariju, te gotovo doktorirao filozofiju na Sveučilištu Vanderbilt, stekavši tako vrhunsko obrazovanje, ali i kompetencije koje se itekako ogledaju u njegovom literarnom radu. Pisac koji u slobodno vrijeme igra Dungeons & Dragons često navodi Tolkiena i Herberta kao svoje uzore.

Bakker će u Hrvatskoj boraviti od 24. do 30. travnja, a svoje će romane promovirati u Zagrebu, Varaždinu, Zadru, Splitu i Dubrovniku. Raspored gostovanja možete pogledati na Algoritmovim stranicama ili jednostavno posjetite SFeraKon.