carobnica150U Algoritmovoj nakladi objavljen je treći roman serijala Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela pod nazivom Čarobnica, “irskog kralja fantastične književnosti” Michaela Scotta

 

carobnicaU Algoritmovoj nakladi objavljen je treći roman serijala Tajne besmrtnog Nicholasa Flamela pod nazivom Čarobnica, “irskog kralja fantastične književnosti” Michaela Scotta. 

 

U prvom romanu Alkemičar te njegovom nastavku Čarobnjak upoznali smo se sa alkemičarom Nicholasom Flamelom i njegovom suprugom koji stoljećima žive zahvaljujući eliksiru života. Drugi par protagonista koji im pomaže u spašavanju svijeta pred raznim katastrofama su blizanci Sophie i Josh Newman.

U Čarobnici Nicholas će doživjeti da mu se voljeni grad Paris uruši pred očima, a blizanci Newman po svemu sudeći pripadaju dijelu starog proročanstva. Otkrit će da je mač Clarent mač parnjak poznatom Excaliburu. Za to vrijeme, cijela Nicholasova misija spašavanja blizanaca ovist će o drevnom Gilgamešu, koji je nesrećom sasvim poludio…

Čarobnicu kao i Alkemičara, prevela je Petra Mrduljaš, a dolazi na 352 stranice i uvezen u tvrde korice.  Nakon ovog romana prijevod čeka  The Necromancer, a Michael Scott sprema nam još  The Warlock i The Enchantress.

Za sve nestrpljive, pročitajte prvo poglavlje romana.