guards-guards-pb.jpgU romanu „Guards! Guards!“  poznatog autora Terrya Pratchetta, nesposobna gradska straža Ankh-Morpoka; prljavog, smrdljivog grada u kojem je protuzakonito uhititi vođu ceha lopova, trebat će se suočiti s pravim zmajem!! No… Zmajevi ne postoje na Disku. Nisu izumrli, nego okupiraju neki čudan svijet, koji nije ni sličan normalnom. U tom su svijetu čvrsto zapakirani, kao sardine (naravno samo ako pretpostavimo da su sardine goleme i  prekrivene ljuskama). Postoji li ključ koji će otvoriti taj svijet? Ako postoji, tko zna za njega?

„Guards! Guards!“ je osma knjiga čija se radnja odvija u Svijetu Diska, svijetu koji leži na leđima četiri slona koji stoje na golemoj kornjači. Pratchett u ovoj knjizi prvi put čitateljima prikazuje gradsku stražu, a može se reći da su njeni zaposlenici jedni od najsmješnijih Pratchettovih likova. Nažalost, roman nije preveden na hrvatski, ali englesko izdanje može se kupiti u Algoritmu, po cijeni od 70 kuna. 

Knjiga „Guards! Guards! zadivit će svakog čitatelja svojom kvalitetom, radnjom i likovima, a ni poznatog humora Terryja Pratchetta neće nedostajati.