martin-intervju-ljubljanaImali ste prilike čitati naš izvještaj o posjetu Georgea R. R. Martina Ljubljani, a sada uz punu galeriju fotografija možete pogledati i video prilog u kojem smo napravili kratki intervju s piscem. Pitali smo ga i o posjeti Dubrovniku

martin-intervju-ljubljanaImali ste prilike čitati naš izvještaj o posjetu Georgea R. R. Martina Ljubljani, a sada uz punu galeriju fotografija možete pogledati i video prilog u kojem smo napravili kratki intervju s piscem. Pitali smo ga i o posjeti Dubrovniku…

Nakon što je Gemma Jackson, produkcijska dizajnerica za seriju Igra prijestolja, posjetila Dubrovnik u potrazi za lokacijama za snimanje druge sezone, logično je da su entuzijastični fanovi “ugnjavili” Martina s pitanjima o raspletu situacije.

Podsjećamo da je Dubrovnik, uz lokacije u Turskoj i Španjolskoj, bio najizgledniji za snimanje, a pisac je s blagim osmijehom na licu stalno ponavljao da “nije ovlašten davati odgovore na tu temu”. Na naše pitanje hoće li se uskoro vratiti u Hrvatsku i možda posjetiti Dubrovnik, rekao je da je to predivan grad i da se nada skorom dolasku. Znači li to da je Dubrovnik već odabran kao lokacija za snimanje i to još ne smije potvrditi ili nas samo navlači?

daenersy_dubrovnik
Ako se Dubrovnik doista izborio za lokaciju, snimanje bi se moglo odvijati na zidinama tvrđave, sporednim ulicama a možda i na Stradunu. Fanovi nagađaju da bi se za seriju mogao iskoristiti i Franjevački samostan.

Snimanje bi trebalo početi u 9. mjesecu ili ranije, kada bi ga mogao posjetiti i George R.R. Martin. Po izgledu grada možemo zaključiti da vjerojatno neće “glumiti” Zmajev kamen, tvrđavu u kojoj obitava Stannis Baratheon, pretendent za prijestolje. Ako oduzmemo i Željezno otočje, vjerujemo da će Dubrovnik u seriji biti Qarth, veliki trgovački grad u koji se Daenerys uputila, tako da bi krajem ljeta tamo mogli ugledati i Emiliu Clarke.

Pogledajte galeriju slika s potpisivanja u Ljubljani.