box_artDanas je u prodaju pušten dugo očekivani Total War: Shogun 2, a osim njega u optjecaj su puštene i nove multiplayer mape za Halo Reach u obliku Defiant Map Pack DLC-a.

screenshot1

Danas je u prodaju pušten dugo očekivani Total War: Shogun 2, a osim njega u optjecaj su puštene i nove multiplayer mape za Halo Reach u obliku Defiant Map Pack DLC-a.

Microsoft je u prodaju pustio novi DLC paket mapa za Halo Reach pod nazivom Defiant Map Pack po cijeni od 800 Live bodova. To je drugi DLC paket koji je dostupan igračima od izlaska Halo Reacha a više informacija o samim mapama možete pročitati u prije objavljenoj vijesti.

No puno važnije, Creative Assembly je u suradnji sa Segom danas u prodaju pustio nastavak igre koja je započela kultni Total War serijal, Shogun 2. Total War: Shogun 2  vraća igrača u feudalni  Japan 16. stoljeća u vrijeme nakon Onin ratova. Zemlja je podijeljena među protivničkim klanovima vođenih lokalnim vojskovođama, u stalnim sukobima za. Igrači će svoje vrijeme provoditi u ulozi tih vojskovođa i pokušati ugrabiti svu vlast i postati glavne mange Japana.

screenshot1
Osnovna igra  sadrži 8 frakcija (i jednu koja za tutorial ). Svaka ima jedinstvene polazne točke i različite političke i vojne mane i prednosti. Sa odmakom od Europskih ratišta, na kojima smo se borili u većini dosadašnjih Total War nastavaka,  mijenjaju se i taktičke značajke borbe. Jedan od primjera je i taj da je stil borbe prilagođen istočnjačkim ratnim filozofijama baziranim na Umijeću ratovanja Sun Tzua, kao i lokaliziranje borbi na japanske otoke te smanjen broj upravljivih jedinica.
 
Sa tehničke strane gamplay se nije puno mijenjao. TW:S2 je i dalje mješavina real time i turn based strategije, stil koji je postao zaštitni znak TW serijala. Igrač se izmjenjuje u ulogama vođa klanova i generala, skačući iz campaign moda u kojem upravlja sa svojim osvojenim teritorijem (glavnim izvorom resursa, koji su potrebni za daljnje napredovanje u igri) i svojom vojskom i to na poteze, a nakon toga i u ulozi generala kada upravlja svojim jedinicama na bojnom polju u real time modu. U campaign modu  se upravlja sa naseljima, vojskom, ekonomskim razvojem i tehničkim otkrićima. Osim borbe možemo se poslužiti i mnoštvom diplomatskih i političkih rješenja kao i sa specijalnim agentima koji će nam donijeti stratešku prednost u slučaju da sva diplomacija propadne i sukob eskalira. Sami generali i vojskovođe će imati svoju osobnost, sa svim manama i prednostima koji sa tim dolaze, a biti će glavna okosnica svake frakcije i kao takvi će dobivati i neke specijalne sposobnosti kako igra napreduje.

screenshot2

Mape na kojima će se bitke odvijati su raznolike od kopnenih, do onih na otvorenim morima ali i kombinacijama gore navedenih a svaka zahtjeva poseban taktički pristup. Borbe su za razliku od prijašnjih više bazirane na otvorene sukobe , a manje na wall defence i siege sukobe koji su prevladavali u prijašnjim naslovima.

Što se multiplayera tiče osim standardnih modova, posebno se ističu borbe u kojima sudjeluje više od dva igraća. U takvim borbama jedan igrač preuzima ulogu clan leadera i igra u multiplay campaing modu gdje upravlja resursima, dok ostali igrači podijeljeni u klanove,  upravljaju sa jedinicama na bojištu. Nakon uspješno dobivene bitke igrači napreduju na zauzetu zemlju a clan leader raspodjeljuje nagrade igračima po sistemu lojalnosti i učinka u bitci.

Svi ljubitelji strategija i Japanske kulture navalite!!!

concept1