sshot_ancient_hypergateKao što su mnogi pretpostavljali nakon pomalo grbavih prvih pola godine igre, iz EA i Biowarea su najavili kako će njihov MMO Star Wars: The Old Republic na jesen prijeći na hibridni Free to Play model naplate.

sshot_ancient_hypergate

Kao što su mnogi pretpostavljali nakon pomalo grbavih prvih pola godine igre, iz EA i Biowarea su najavili kako će njihov MMO Star Wars: The Old Republic na jesen prijeći na hibridni Free to Play model naplate.

U stilu pionira ovog modela, Turbineovih Dungeons & Dragons Online i The Lord of The Rings Online,  Star Wars: The Old Republic otvorit će svoja vrata svima zainteresiranim besplatno, ali uz određena ograničenja, dok će pretplatnici i dalje imati potpuni pristup igri. Bit će uvedene mikrotransakcije uz valutu Cartel Coins te će besplatni igrači na taj način moći otključati sadržaj koji je inače rezerviran za pretplatnike. Oni će pak svaki mjesec dobivati određenu količinu Cartel Coinsa besplatno. Naravno, u karakteristika koja ovakav model čini uspješnim ili upropašćuje igru su stvari dostupne mikrotransakcijama (pored naravno onih nedostupnih besplatnim igračima ali uključenima u pretplatu). Trenutno nema naznaka u kojem smjeru će mikrotransakcije u TOR-u ići, no iz Biowara su već najavili kako će novi sadržaj za igru prelaskom na ovaj model biti igračima isporučivan češće.

sshot_hk51