screenshot1U razgovoru za časopis PC Gamer, predstavnici Sony Online Entertainmenta su najavili zatvaranje razvojnih studija u Denveru, Seatlleu i Tusconu. Zbog te odluke prekida se rad na Agencyu, PC i PS3 MMO naslovu koji je bio najavljen za kraj ove godine.

screenshot1

U razgovoru za časopis PC Gamer, predstavnici Sony Online Entertainmenta su najavili zatvaranje razvojnih studija u Denveru, Seatlleu i Tusconu. Zbog te odluke prekida se rad na Agencyu, PC i PS3 MMO naslovu koji je bio najavljen za kraj ove godine.

Sony će zbog zatvaranja studija otpustiti dio, točnije 205 zaposlenika, a preostale djelatnike će prebaciti u studio u San Diegu gdje će nastaviti rad na novim Planetside i Everquest nastavcima. Razlozi za takvu odluku su restrukturiranje poslovanja i preusmjeravanje radne snage na nastavke Sonyevih hitova Planetside i Everquest, koji su u poodmakloj fazi razvoja i zvučnija su imena od Agencya. Iz uprave SOE-a uvjeravaju igraću zajednicu da su poduzete mjere bile nužne i da će omogućiti Sonyevom osoblju rad na naslovima koji će biti pristupačniji široj publici, kao i bolju podršku trenutnim online naslovima i njihovim dodacima.

Da vas podsjetimo, The Agency je trebao biti open-world MMO primarno u FPS modu ali sa mogućnošću prebacivanja pogleda na onaj iz trećeg lika. Igra je trebala biti isprepletena raznim špijunskim, plaćeničkim i vozačkim  misijama, a u slobodno vrijeme bi mogli kratiti dosadu sa  mnoštvom mini igara.