logo_100Bethesda je najavila neke promijene u svom nadolazećem naslovu The Elder Scrolls V u odnosu na njegovog prethodnika. Na takvu odluku su se odlučili zbog činjenice da je većina igrača najviše primjedbi kod Obliviona imala na sistem leveliranja protivnika u igri.

logo_475

Bethesda je najavila neke promijene u svom nadolazećem naslovu The Elder Scrolls V u odnosu na njegovog prethodnika. Na takvu odluku su se odlučili zbog činjenice da je većina igrača najviše primjedbi kod Obliviona imala na sistem leveliranja protivnika u igri.

“Prilično je slično kao što smo napravili u Falloutu 3, koji je bio jako izmijenen u odnosu na Oblivion,” riječi su redatelja igre Todd Howarda za službeni britanski Xbox magazin. “Sada imamo mogućnost da za svaki dungeon namjestimo relativnu težinu, pa se pri ulasku igrača prilagodi njegovom levelu. A ovisno o tome što smo namjestili, mogao bi biti mnogo teži od prosjeka.”

Samim time dungeoni se prilagođavaju vama uz mogućnost da budu lakši ili teži. Isto tako daju vam opciju da sami odlučite želite li nastaviti pohod po dungeonu koji je prejak za vas u tom trenu ili se okrenuti nazad i posjetiti ga kad steknete još malo iskustva te ga pokoriti u originalnom stanju. Naime, po generaciji monstera u dungeonu njihovo stanje se spašava te će oni biti iste jačine kada god se kasnije vratite u njega.

screenshot1_475

Također su otkrili i nešto više o ulozi Greybeardsa, prastarog  reda mistika koji u potpunosti razumiju moć zmajeva i vladaju raznim egzotičnim sposobnostima. Oni će prema riječima developera igrati jednu od većih uloga u priči igre. UPOZORENJE! Slijedeći dio teksta sadrži mali spoiler.

“Ne znam koliko vam želim otkriti o sadržaju igre, ali u jednom trenutku oni vas pozovu i to tako da izviknu vaše ime u vjetar. Odlazite u njihov hram da učite od njih – a kakve oni sposobnosti imaju i kako ih učite? Pa, pomalo djeluju kao Jedi Masteri”, riječi su Todd Howarda.