screenshot_DungeonTrollBattleKingdoms of Amalur: Reckoning je akcijski orijentirani open-world RPG u stilu Obliviona sa pojednostavljenom borbom. Igru razvijaju Big Huge Games (ogranak 38 Studiosa) pod izdavačkim okriljem Electronic Artsa, a biti će izdana 2012. za PC, Xbox 360 i PS3.

screenshot_DungeonTrollBattle

Kingdoms of Amalur: Reckoning je akcijski orijentirani open-world RPG u stilu Obliviona sa pojednostavljenom borbom. Igru razvijaju Big Huge Games (ogranak 38 Studiosa) pod izdavačkim okriljem Electronic Artsa, a biti će izdana 2012. za PC, Xbox 360 i PS3.

Igrač na početku Reckoninga ne izabire klasu već se koristi takozvani Destiny System. Kako se dodjeljuju bodovi u tri skupine talenata – Might, Finesse i Sorcery, tako se otključavaju Destiny Cards, klase Amalura. U prijevodu, igrač može igrati što god želi. Na PAX Eastu je predstavljen 40-minutni demo u kojemu je prikazan prohod Well of Soulsa, početnog područja, kao i mnoge mogućnosti ratnika i čarobnjaka.

Fantasy svijet Kingdoms of Amalur u kojem se odvija Reckoning je poslužio i kao setting za nadolazeći MMO kodnog imena Project Copernicus od 38 Studiosa. Povijest i kulturu Amalura je stvorio R.A. Salvatore, a svijetu su život udahnuli Todd McFarlane i Ken Rolston, glavni dizajner Obliviona.

screenshot_BoggartAttack