artIz kanadskog studija Piranha Games dolaze nove informacije o njihovoj nadolazećoj multiplayer simulacijskoj pucačini MechWarrior Online, prvoj novoj MechWarrior igri u desetak godina.

art

Iz kanadskog studija Piranha Games dolaze nove informacije o njihovoj nadolazećoj multiplayer simulacijskoj pucačini MechWarrior Online, prvoj novoj MechWarrior igri u desetak godina.

Kako kažu voditelji Piranha Gamesa, MechWarrior Online zadržati će  simulacijske karakteristike svojih prethodnika te ponuditi mogućnost da do 24 igrača po partiji sudjeluje u borbama gigantskim, do zuba naoružanim hodajućim vozilima. Igra će funkcionirati na free to play modelu, no naglašeno je kako igrači neće trebati grindati kako bi dobili pristup svojem omiljenom mechu, i da besplatni igrači neće na izbor imati samo mechove određene vrste.Kako kažu, ideja je da bilo koji igrač može pilotirati bilo kojim mechom bilo kada, ako tako poželi.

Zasad su najavljena tri puta progresije: napredovanje u pilotskim karakteristikama koje će obuhvaćati mogućnosti iskoristive u svim mechovima, napredovanje u karakteristikama pojedinih mechova, te napredovanje u frakcijskim rangovima.

Ovo potonje će koristiti vjernosti pojedinim frakcijama, bilo NPC frakcijama ili guildovima igrača, kao način progresije. Naime, pri završecima misija, umjesto experiencea dobivati će se loyalty pointi za frakcije, te će napredovanje u rangovima sa sobom nositi i predefinirane pogodnosti, ali i pogodnosti koje će definirati voeđe guildova. Oni koji se ne žele vezati za pojedini guild, imati će na raspolaganju tzv. lone-wolf misije.

I za kraj, najavljeno je kako će po trenutnim planovima igra biti isključivo PVP te kako će se odvijati u mnogim različitim okruženjima poput uništenih gradova, snježnih područja, džungli itd.