cropping_100U prodaju su puštene tri nove point and click avanture – jedna fantasy, jedna SF i jedna horror: King’s Quest III Redux, Gemini Rue i Gray Matter.

U prodaju su puštene tri nove point and click avanture, jedna fantasy, jedna SF i jedna horror: King’s Quest III Redux, Gemini Rue i Gray Matter.

King’s Quest III Redux: To Heir is Human je remake treće po redu igre iz legendarnog King’s Quest serijala započetog osamdesetih godina prošlog stoljeća. Kockasta grafika i bugoviti parser teksta zamijenjeni su ručno rađenim crtežima i point and click sučeljem te su poput njih i ostali problematični elementi ispravljeni, a svemu što je valjalo ostalo se vjerno. No možda najvažnija informacija jest da je igra potpuno besplatna te se može preuzeti sa stranice izdavača.

screenshot1_475

Gemini Rue je indie SF/noir avantura smještena u tmurnu budućnost u kojoj je život jeftin, a identitetima se trguje kao na tržnici. Igrač poprima uloge bivšeg ubojice Azriel Odina i bolničkog pacijenta izbrisanog pamćenja zvanog Delta-Six čije se sudbine tijekom igre sve više isprepliću. Igra je dostupna u collector’s edition DVD te digital download izdanjima, a na službenim stranicama dostupan je i demo.

screenshot1_475

I na kraju, Gray Matter je horror avantura iz pera Jane Jensen, poznate po slavnome serijalu Gabriel Knight. Igra je krajem prošle godine izdana na njemačkom i španjolskom tržištu, a sada je po prvi puta dostupna i u ostatku svijeta. Gray Matter prati neurobiologa Davida Stylesa i njegovu novu asistenticu, zabavljačicu i mađioničarku Samanthu Everett kroz priču koja propitkuje prirodu stvarnosti i moć ljudskog uma začinjenu raznim nadnaravnim događajima. Dostupna je u digitalnoj distribuciji putem Mamba Games, a na službenoj stranici dostupan je demo.

screenshot1_475