blackguards-new 03Njemački razvojni studio i izdavač Daedelic Entertainment najavili su kako će u trećem kvartalu ove godine izdati Blackguards, kombinaciju RPG-a i turn-based strategije smještenu u The Dark Eye setting.

header

Njemački razvojni studio i izdavač Daedelic Entertainment najavili su kako će u trećem kvartalu ove godine izdati Blackguards, kombinaciju RPG-a i turn-based strategije smještenu u The Dark Eye setting.

Po najavama iz Daedelica, Blackguards je smještena u dijelu Aventurie (svijet The Dark Eyea) koji dosad nije bio predstavljen u igrama, a igrač poprima ulogu osuđenog ubojice koji putuje sa svojom bandom te će (iznenađenje!) spasiti svijet od mračne prijetnje. Fokus igre je razvoj likova (imat ćemo izbor od čak tri klase) i turn-based borba na taktičkim mapama koja se aktivira jednom kada naiđemo na nešto interesantno na makroskopskoj overland karti u stilu mnogih JRPG-ova(pa i nedavno najavljenog Shroud of the Avatara – kada krene, onda očito krene.

Daedelic je inače dosad već izdao jednu The Dark Eye igru, i to avanturu Chains of Satinav. Ovo im je prvi RPG odnosno TBS, a osim što se zapuštaju u nove žanrovske vode također se nadaju stvoriti i dosta mračniju igru nego na što su navikli. Kao i uvijek, živi bili pa vidjeli.

blackguards 01

blackguards 02

blackguards 03

blackguards-new 01

blackguards-new 02

blackguards-new 03