box_100Danas je u prodaju pušteno nekoliko željno iščekivanih naslova: Dawn of War 2: Retribution i novi fantasy MMO Rift te DLC-ovi za Dead Space 2 i Fable 3 – Severed i Traitor’s Keep.

Danas je u prodaju pušteno nekoliko željno iščekivanih naslova: Dawn of War 2: Retribution i novi fantasy MMO Rift te DLC-ovi za Dead Space 2 i Fable 3 – Severed i Traitor’s Keep.

Retribution je druga ekspanzija za jedan od danas najpopularnijih RTS-ova, Dawn of War 2 smješten u Warhammer 40K univerzum. Poput prethodne ekspanzije, Chaos Risinga, i Retribution je u potpunosti standalone te također uvodi jednu novu stranu u igru – Imperial Guard. Novost je i što je single player kampanja po prvi puta u Dawn of War 2 igriva sa svim stranama, a ne samo sa Space Marinesima. Igra se od danas nalazi u prodaji u Americi, a u ostatku svijeta i na Steamu će postati dostupna tijekom idućih nekoliko dana.

screenshot5_475

Rift je novi fantasy MMORPG izdavača Trion Worlds o kojemu smo već pisali u nekoliko navrata.  Osnovna premisa je invazija različitih “elemental” planeova u svijet Telaru te se tako diljem krajolika otvaraju pukotine kroz koje naviru sile vatre, zemlje, smrti i ostalih elemenata. Igrači, po učestalom klišeu u ovoj vrsti igara, pripadaju jednoj od dviju sukobljenih strana, a na raspolaganju su četiri osnovne klase i mnoštvo specijalizacija. Igra je u digitalnu i američku distribuciju ušla danas, a u Europi se očekuje 4. ožujka.

screenshot1_475

Severed je novi DLC za popularni horror survival shooter Dead Space 2. U igru donosi dva nova samostojeća single player poglavlja fokusirana na Gabea Wellera i Lexine Murdock, otprije poznatih iz Dead Space Extraction, i njihovu borbu odnosno bijeg od Necromorphova. Radnja se odvija paralelno Isaacovoj avanturi u Dead Spaceu 2, a najavljeno je mnogo iznenađenja poput povratka nekih starih protivnika.

screenshot1_475

I na kraju, Traitor’s Keep je novi DLC za Fable 3 od danas dostupan za Xbox 360. Hoće li biti dostupan i za PC verziju koja je najavljena za 17. svibnja u Americi i 19. svibnja u ostatku svijeta ili će možda biti integriran u nju, za sada nije poznato. U svakom slučaju, DLC donosi tri nove razine – Ravenscar Keep, Clockwork Island i Godwin Estate te “mnoštvo dodatnog sadržaja”.