longswordfightingNagrađivani SF autor Neal Stephenson sa svojom tvrtkom Subutai Corporation pokrenuo je izradu videoigre CLANG koja bi trebala vjerno prikazati čari srednjevjekovnog europskog mačevanja.

stephensonNagrađivani SF autor Neal Stephenson sa svojom tvrtkom Subutai Corporation pokrenuo je izradu videoigre CLANG koja bi trebala vjerno prikazati čari srednjevjekovnog europskog mačevanja.

Centralna karakteristika igre, koja bi u početku sadržavala borbe jedan na jedan u areni te bi s vremenom bila proširivana, je manipulacija oružjem koristeći visoko osjetljivi kontroler kako bi igraču na raspolaganju bilo mnoštvo mačevalačkih kretnji koje su igrama inače svedene na svega nekoliko poteza. Stephenson je najavio kako će igra biti modularna, tj. kako će podržavati različite stilove mačevanja putem modula. Igra će biti izdana sa modulom za borbu longswordom, a paralelno s njom u optjecaj će biti pušteni i alati za izradu modula kako bi bilo tko mogao izrađivati stilove po želji.

Stephenson i ekipa iz Subutaija financiranje CLANG-a prepustili su Kickstarteru, a za sad je najavljeno kako će igra podržavati jedino Windows platformu. Razlog tome, kao i većini ostalih odluka o inicijalnom opsegu igre, je taj kako bi samo mačevanje bilo što bolje tehnički izvedeno bez da bude razvodnjeno zbog ostalih elemenata. Jednom kada igra bude gotova, planirano je njeno proširivanje.