crowdOvaj petak igrače prvog superherojskog MMO-a City of Heroes iznenadila je vrlo neugodna vijest: izdavač NCSoft otpustio je razvojni tim i objavio kako će ugasiti igru 30.11. ove godine.

crowd

Ovaj petak igrače prvog superherojskog MMO-a City of Heroes iznenadila je vrlo neugodna vijest: izdavač NCSoft otpustio je razvojni tim i objavio kako će ugasiti igru 30.11. ove godine.

Gašenje jednog MMO-a nikad nije ugodna stvar za igrače, no fanovi CoH-a dodatno su šokirani činjenicom da NCSoft igru ne gasi zbog neprofitabilnosti (npr. zarađuje više od od Guild Wars 1) već zbog “promjene fokusa tvrtke zbog kojeg se City of Heroes više ne uklapa u njihovu dugoročnu strategiju”. CoH jest vrlo star za jedan MMO (više od 8 godina), no igra nikada nije bila življa te se niti nakon otvaranja na njoj nije radilo koliko danas. Gore od igrača prošli su jedino developeri, koje je u petak na poslu iz vedra neba dočekala obavijest kako je njihov studio ugašen i kako su svi otpušteni.

Počelo je kružiti nekoliko teorija o točnom razlogu gašenja City of Heroes, no iz NCSofta do sada nisu dali nikakvo objašnjenje osim doslovno onoga gore navedenoga. Igrači su počeli organizirati akciju spašavanja, a tračak nade pojavio se u informacijama kako je nakon ove obavijesti nekoliko izdavača pristupilo NCSoftu sa ponudama da od njih preuzmu igru. Nadamo se kako će NCSoft prihvatiti neku od tih ponuda “potaknut” nedavnim gubitkom od 6 milijuna dolara (kojim su isto tako vjerojatno bili potaknuti da nešto ugase, pa su odabrali CoH). No po dosadašnjem iskustvu (Auto Assault, Tabula Rasa), CoH-u se loše piše…