transformers_g1_splashNajavljena su tri nova MMO naslova: Waren Story, Spiral Knights i najzvučnije ime – Transformers.

transformers_g1_splash

Najavljena su tri nova MMO naslova: Waren Story, Spiral Knights i najzvučnije ime – Transformers.

O ovom potonjem je za sada najmanje detalja izašlo na svijetlost dana. Naime poznati proizvođač igračaka i vlasnik Transformers licence Hasbro je otkrio kako je postigao strateško-razvojni dogovor sa britanskim razvojnim timom Jagex, zaslužnim za popularni RuneScape, po kojem bi zajedno pristupili izradi novog MMO naslova baziranog na Transformers licenci. U tom dogovoru stoji da obje strane predviđaju izlazak Transformers online igre u 2012. godini diljem svijeta. Iz toga je čini se izuzeta Azija za koju se već razvija jedan drugi Transformers MMO naslov.

“Hasbrova odluka da se udruži sa Jagexom dovoljno govori o kvaliteti tog izdavačkog studija koji iza sebe ima izvrsne rezultate u razvoju i  distribuciji inovativnih i zabavnih online naslova za milijune igrača širom svijeta,” rekao je Mark Bleacher, generalni manager za digitalne igare i medije u Hasbru. “Jako smo uzbuđeni što stvaramo san koji kombinira brandove Transformersa i Jagexa s ciljem pružanja epskog Transformers  igraćeg iskustva u 2012. godini.”

“Transformersi su jedna od najvećih ikona na svijetu i pravo je zadovoljstvo sudjelovati sa Hasbrom u prenošenja zamisli u stvarni projekt,” riječi su Marka Gerharda, generalnog direktora Jagex Games Studia.  “Postoji velika potražnja za online Transformers naslovom i mi ćemo uložiti svo naše iskustvo kako bi vam pružili dinamičnu  igru punu brze akcije kojoj obožavatelji Transformersa neće moći odoljeti”.  Sve što nam ostaje je čekati i nadati se najboljem.

Druga igra koja nam se bliži  je djelo korejske firme ALT1 pod nazivom Waren Story namijenjeno za zapadno tržište. Do sada se jako malo znalo o naslovu ali koliko se može vidjeti iz novog trailera sa nedavno pokrenutih teaser stranica, igra bi se trebala vrtjeti oko savezništva ljudi, vilenjaka i patuljaka. Oni se udružuju radi borbe protiv zajedničkog neprijatelja, za sada nepoznatih zlih sila. Pogledajte trailer i uživajte u čekanju.

Treća igra dolazi nam od dobre stare Sege koja  u suradnji sa razvojnim timom  Three Rings najavljuje novi browser-based MMO naslov Spiral Knights, trenutno u fazi zatvorenog testiranja. Prenosimo vam dio službene objave:

“Duh zabave , avanture i misterije naprosto izvire iz svakog dijela ove igre. Preuzmite kontrolu nad svojim Spiral Knightom i vodite ga bilo samog ili u grupi kroz Clockworks, misteriozan i nikada isti labirint tamnica. Moći ćete nabavljati i nadograđivati svoju opremu kroz istraživanje u samoj igri ili kupovinom Crystal Energya kao i kroz borbu u Clockworksu.” Također su izjavili da “Spiral Knights već sada odiše kao jedna od ‘onih igara’, nešto što radi stvari drugačije i na svoj način, a da sve to izgleda spontano i bezbrižno. U ogroman svijet Spiral Knightsa je zaista lako uskočiti i vrlo smo uzbuđeni što imamo šansu krenuti u ovu novu i uzbudljivu avanturu sa vama.”

Spiral Knights bi široj igraćoj populaciji trebala biti dostupni 4. travnja ove godine a napredak i sve informacije možete potražiti na stranicama igre.