cropping_100Deep Silver i Piranha Bytes najavili su RPG gusarske teme Risen 2: Dark Waters, a Petroglyph Games su najavili besplatnu MOBA (Multiplayer Online Battle Arena, poznatiji kao Dota klonovi) igru Rise of Immortals.

Deep Silver i Piranha Bytes najavili su RPG gusarske teme Risen 2: Dark Waters, a Petroglyph Games su najavili besplatnu MOBA (Multiplayer Online Battle Arena, poznatiji kao Dota klonovi) igru Rise of Immortals.

Dark Waters je nastavak RPG-a Risen iz 2009. od Piranha Bytesa, razvojnog tima zaslužnog za Gothic franšizu. Za sada o igri nije poznato puno osim kako će imati gusarski štih te da će rafnirati RPG sustav korišten u prvome nastavku. Igrači će poprimati ulogu inkvizitora u borbi protiv nebrojenih čudovišta, a igra će omogućavati više različitih rješenja za probleme i “kombinaciju najpopularnijih klasičnih RPG elemenata iz originalnog Risena i svježe teme i settinga”.

screenshot1_475

Rise of Immortals smješten je u svijet Graxiu koji je već prije bio prikazan u Petroglyphovoj igri Guardians of Graxia. Uz tradicionalne akcijsko-strateške elemente MOBA žanra, Rise of Immortals se ponose što prvi u žanr uvode perzistentno napredovanje likova, za razliku od napredovanja accounta igrača kao što je to uobičajeno. Osim standardnih PvP mečeva, na raspolaganju će biti i PvE igranje. Igra bi trebala izaći do kraja proljeća a kao i ostale besplatne igre, neće biti potpuno besplatna već će se financirati mikrotransakcijama.