clipping_100Prenosimo vam najave tri nove indie igre: A Valley Without Wind, Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts te Fray.

Prenosimo vam najave tri nove indie igre: A Valley Without Wind, Grotesque Tactics 2: Dungeons & Donuts te Fray.

Arcane Games su najavili su novu indie akcijsku avanturu naziva A Valley Without Wind smještenu u svijet kakav je ostao poslije novoga ledenog doba. Glavne značajke igre bi trebale biti istraživanje i preživljavanje. Igrač  je stavljen u ulogu jednog od rijetkih preživjelih i dano mu je jako malo resursa s kojima bi trebao preživjeti.  Svaki vaš potez i svaka vaša odluka imati će utjecaj na daljnji tijek igre tako da morate paziti koje će te odluke donijeti. Na vama je da li ćete nekome pomoći i na taj način doći do željene nagrade ili smaknuti cijelo selo i pobrati veću količinu resursa ali izazvati bijes okoline koji će vas kasnije koštati više. Isto kao što svojim odlukama oblikujete priču, tako se i svijet oko vas oblikuje prema vašem stilu igre. Samim time koliko god puta igrali svaki put je drugačiji. Što proširuje trajnost igre, a kada svemu tome dodamo istraživanje, pljačkanje, craftanje i magiju ovo bi mogao biti jedan od traženijih naslova za svakog ljubitelja indie avantura. Igra bi se na policama trebala pojaviti pred kraj 2011 godine a izaći će za Windowse i Mac.

screenshot_prealpha1_475

Nezavisni dizajner Brain Candy najavio je novi naslov pod nazivom Fray koji bi se trebao do kraja ove godine naći u prodaji. Fray će biti SF multiplayer  igra koja će po najavi kombinirati turn-based i real-time strateške elemente za Windows i Mac OS X platforme. To bi trebala učiniti eliminacijom vremena čekanja između poteza uvođenjem istovremenog igranja, kako kaže Candy. Igrači bi u Fray trebali ulaziti kao dio tima od četiri lika, pri čemu svaki ima svoje sposobnosti. Prije svake borbe svoj tim moći će  te opremiti raznim oružjima, predmetima i sposobnostima sve sa ciljem  da bi bili maksimalno spremni za borbu. Jednom kada uđete u Fray, borba  se odvija  na poteze gdje svi igrači odabiru svoje poteze istovremeno. Kada su potezi odabrani ili kada istekne vrijeme predviđeno za poteze, akcija se seli u real-time animaciju sa borbom prikazanom u filmskom formatu i  sa dinamičkim kutovima kamere. Na taj način bi se trebale eliminirati frustracije koje su do sad imale turn-base igre.

concept_art1_475

Izdavačka kuća Headup Games i razvojni tim Silent Dreams najavili su Grotesque Tactics 2 : Dungeons & Donuts koji je najavljen kao prequel  njihovog novog strategy RPG-a Grotesque Tactics. Trebao bi izaći ekskluzivno za PC platformu i to krajem ove godine. Igra prije svega nastoji ispraviti neke slabosti originalnog naslova , ali će isto tako donijeti i mnoštvo novog sadržaja u sagu. Neki od tih sadržaja su sasvim novi vizualni stil igre, novi alati za kreaciju likova, sustav napredovanja sa talent treejevima, novi quest log i naravno potpuno nova priču nadovezanu na originalni naslov. Više informacija u nadolazećim mjesecima.

screenshot1_475