screenshot

Ruska izdavačka kuća 1C i razvojni studio Best Way za 2013. najavili su Nuclear Union, izometrijski postapokaliptični RPG.

Ruska izdavačka kuća 1C i razvojni studio Best Way za 2013. najavili su Nuclear Union, izometrijski postapokaliptični RPG.

Nuclear Union odvija se negdje na području Sovjetskog Saveza, kada stanovnici nakon 50 godina života pod zemljom izlaze na površinu u svijet devastiran nuklearnim ratom. Naime, u svijetu Nuclear Uniona, kubanska kriza sa početka šezdesetih godina prošlog stoljeća rezultirala je upotrebom nuklearnog oružja sa obje strane te je većina Zemlje uništena.

Najavljeno je kako će svijet igre biti otvoren te će ga biti moguće istraživati proizvoljnim redoslijedom, a osim ljudskih protivnika prijetnju će predstavljati i obilje mutanata i anomalnih područja u stilu Stalkera. Borba će biti u stvarnom vremenu uz mogućnost pauze, a kroz igru će biti moguće regrutirati NPC pratitelje kojima neće biti moguće direktno upravljati, ali će im u borbi biti moguće izdavati općenite naredbe.

Ovu kombinaciju Fallouta i Stalkera r
azvija Best Way, studio poznat po Men of War igri i ekspanzijama, koristeći upravo taj engine. Malo smo skeptični što ovakav RPG razvija jedan RTS studio u RTS engineu, no sve ostalo vezano uz igru zvuči izvrsno i dapače ovakvih igara nikada nije dosta.

screenshot