concept_art_confederate_heavy_100Paradox Interactive službeno su najavili Gettysburg: Armored Warfare, free-to-play online shooter/RTS smješten u doba Američkog građanskog rata te Sengoku, novi grand strategy game smješten u feudalni Japan.

Paradox Interactive službeno su najavili Gettysburg: Armored Warfare, free-to-play online shooter/RTS smješten u doba Američkog građanskog rata te Sengoku, novi grand strategy game smješten u feudalni Japan.

 

concept_art_confederate_heavy_250Gettysburg: Armored Warfare razvija Radioactive Software a igra je u osnovi real-time strategija u kojoj se može uskočiti u ulogu neke od jedinica i osobno sudjelovati u bitci. Kao što je za očekivati iz naslova, radnja se temelji na sukobu Unije i Konfederacije tijekom Američkog građanskog rata. Ako vam je do sad bio sumnjiv drugi dio naziva, to je zato što se igračima pruža prilika stvaranja alternativne povijesti kroz dodatak modernog naoružanja koje se tamo našlo putovanjem kroz vrijeme. Kako će se na bojnom polju mase pješadije iz 19. stoljeća nositi sa današnjim tenkovima ostaje nam za vidjeti, a prve naznake toga možete pogledati u intervjuu sa glavnim programerom koji među ostalim prikazuje i kombinaciju moderne i tadašnje tehnologije.

 

box_art_250

Sengoku je pak nešto tradicionalnija igra na kakve smo navikli iz Paradoxa. Igrači preuzimaju kontrolu nad jednom od japanskih plemićkih obitelji sa kraja Ashikaga šogunata te se kombinacijom masovnih bitki, pregovaranjem sa strancima i upošljavanjem smrtonosnih ninja klanova bore za prevlast nad feudalnim Japanom. Igra najviše podsjeća na Crusader Kings po tome što igrač zapravo upravlja likovima a ne nacijom, a poput ostalih Paradoxovih strateških naslova možemo očekivati vrlo preciznu povijesnu vjernost.