bhaal_skullOverhaul Games jučer su na baldursgate.com nakon mnogih špekulacija o odbrojavanju koje se tamo dosad nalazilo otkrili kako rade na poboljšanim izdanjima legendarnih Baldur’s Gate igara.

bhaal_skullOverhaul Games jučer su na baldursgate.com nakon mnogih špekulacija o odbrojavanju koje se tamo dosad nalazilo otkrili kako rade na poboljšanim izdanjima legendarnih Baldur’s Gate igara.

Baldur’s Gate: Enhanced Edition i Baldur’s Gate 2: Enhanced Edition sadržavati će svoje svoje odgovarajuće ekspanzije, a također će biti i potpuno novog sadržaja. Sva mehanika ostati će ista, a grafika će biti poboljšana. I možda najvažnije, ekipa je obećala potpunu podršku za modove, koliko god je to moguće s obzirom da za osnovu koriste originalni izvorni kod od BG2.

Inače, Overhaul Games je razvojna divizija digitalne distribucijske platforme Beamdog koju je osnovao Trent Oster. On je bio član Biowareovog tima koji je razvio originalne Baldur’s Gateove te je također vodio razvoj prvog Neverwinter Nightsa. Izgleda da je Baldur’s Gate u dobrim rukama, i nadamo se da nas Oster i ostatak ekipe (među kojima ima još bivših Biowareovaca koji su radili na BG) neće razočarati.