MnB_01Uzmite oružje u ruke, zajašite konja, unajmite plaćenike i izgradite carstvo. Nakon željnog iščekivanja, Mount & Blade: With Fire and Sword je 3. svibnja konačno ugledao svjetlost dana.

MnB_01

Uzmite oružje u ruke, zajašite konja, unajmite plaćenike i izgradite carstvo. Nakon željnog iščekivanja, Mount & Blade: With Fire and Sword je 3. svibnja konačno ugledao svjetlost dana.

U trećoj igri u serijalu, bogati arsenal naoružanja je dodatno obogaćen sa vatrenim oružjem. Sistem opsade je poboljšan – sada je moguće je razvaliti zidine eksplozijom, potkupiti oficira ili čak otrovati zalihe vode i hrane. Ekonomija je također doživjela promjene, pa sada možete posuditi novac, staviti ga u banku ili organizirati karavane. Nadograđivanje vojske, gradova i dvoraca je promijenjeno u odnosu na prva dva nastavka, i za razliku od njih, With Fire and Sword je baziran na kultnoj noveli Henryka Sienkiewicza “Ognjem i mačem” (Ogniem i mieczem) iz 1884. godine.

MnB_05

Za one kojima single player kampanja sa više mogućih završetaka i otvorenim svijetom nije dovoljna, tu je i multiplayer sa 15 novih mapa i jedan novi multiplayer mode. Riječ je o Captain Team Deathmatchu u kojem igrači preuzimaju komandu nad jednim odredom vojnika.

Igru su napravili Sich Studio u suradnji sa Taleworlds Entertainmentom i bazirana je na enginu iz Mount&Blade: Warbanda. Cijena je oko 11€, a ako se odlučite na cijeli paket koji uključuje sva tri nastavka, Mount and Blade, Mount and Blade: Warband i  Mount and Blade: With Fire and Sword, izdvojit ćete oko 40€.

MnB_08