game_informer_coverPrvi detalji o nadolazećem Mass Effectu 3 osvanuli su u američkom časopisu Game Informer, a također je najavljeno i snimanje Mass Effect animea.

game_informer_cover

Prvi detalji o nadolazećem Mass Effectu 3 osvanuli su u američkom časopisu Game Informer, a također je najavljeno i snimanje Mass Effect animea.

Mass Effect 3 počinje na Zemlji gdje se Shepardu sudi za događaje odigrane tijekom posljednjeg Mass Effect 2 DLC-a Arrival. Usred suđenja dolazi do invazije Reapera, Shepard bježi na Normandy i još jednom se otiskuje na put galaksijom kako bi sakupio saveznike u borbi protiv mrskih protivnika.

Mnogi likovi iz prošlih nastavaka pojaviti će se i u trojci, a kao Shepardovi mogući suputnici zasad su potvrđeni Liara, Ashley/Kaiden, Garrus i novopridošlica James Sanders. Iz BioWarea su najavili mnoge moguće završetke igre, koji će ponovo ovisiti o kompoziciji družine i donesenim odlukama.

Obećani su pojačani RPG elementi, primarno putem većih stabala dostupnih skillova a sposobnosti će se moći unaprijeđivati više od jednom. Rečeno je kako će oružja biti slična onima iz dvojke ali uz povratak modova, pa će se tako moći izmjenjivati dijelovi poput cijevi, ciljnika itd., što će utjecati kako na performanse oružja tako i na njihov izgled.

Također je najavljeno kako će Electronic Arts u suradnji sa Funimation Entertainmentom i produkcijskom kućom T.O. Entertainment stvoriti cjelovečernji Mass Effect anime film. Produkcija je već započela, a svjetlo dana trebao bi ugledati na ljeto 2012. Podsjećamo, osim animea se snima i Mass Effect igrani film, a EA sa Funimationom također već radi i na Dragon Age animeu, kao što su to napravili i sa Dead Spaceom i Dante’s Infernoom.