rebellion_releasePočetkom tjedna u prodaju su pušteni Krater, party-based akcijski RPG švedske razvojne kuće Fatshark te Sins of a Solar Empire: Rebellion, samostojeća ekspanzija za kultnu igru iz 2008.

Početkom tjedna u prodaju su pušteni Krater, party-based akcijski RPG švedske razvojne kuće Fatshark te Sins of a Solar Empire: Rebellion, samostojeća ekspanzija za kultnu igru iz 2008.

Krater je smješten u postapokaliptičku Švedsku u područke oko, kao što ste vjerojatno pogodili, ogromnog kratera odnosno rupe u zemlji. Ona u svojim dubinama krije mnoge tajne a igrač preuzima ulogu ekipe avanturista koji se poput mnogih drugih zapućuju u njen sustav tunela u potrazi za bogatstvom. No igra nije ograničena samo na dubine kratera, već se odvija i u okolnim krajevima i naseljima. Kao glavne adute iz Fatsharka izdvajaju velike čari istraživanja, opsežan crafting sustav te ozljede sa trajnim posljedicama koje uključuju i permadeath (učestalost zadobivanja takvih ozljeda podesiva je u opcijama).

Sins of a Solar Empire puno je poznatija igra, a njena najnovija ekspanzija Rebellion potpuno je samostojeća te bi je se vrlo lako moglo nazvati i nastavkom. Osim novosti uvedenih u prošle dvije ekspanzije, Rebellion sadrži novu, još veću klasu svemirskih brodova od kapitalnih – titane, još jednu novu klasu brodova, ovaj puta po veličini između frigata i lovaca – korvete, nove frakcije (Loyalists i Rebels) za postojeće tri strane, nove brodove postojećih klasa, nove tehnologije, itd. Naravno, tu je i novi grafički engine. A ako još niste čuli za Sinse te ste ljubitelj 4X igara, ne znate što ste propustili – radi se naime o realtime 4X igri smještenoj u bespuća svemira koja kombinira najbolje elemente klasika poput Civilizationa i Galactic Civilizationsa sa najboljim elementima realtime strategija.