backgroundPrekjučer su u prodaju za PC pušteni izometrični RPG Avernum: Escape from The Pit iz Spiderweb Softwarea i željno iščekivani old school first-person RPG Legend of Grimrock iz Almost Humana.

screenshot1Prekjučer su u prodaju za PC pušteni izometrični RPG Avernum: Escape from The Pit iz Spiderweb Softwarea i željno iščekivani old school first-person RPG Legend of Grimrock iz Almost Humana.

Avernum: Escape from The Pit najnoviji je izdanak Avernum serijala i zapravo remake prvog Avernuma. Ako ste upoznati sa radovima Spiderweba znati ćete da se radi o izometričnom indie RPG-u sa turn-based borbom, mnoštvom opcija za izradu partya likova i bogatim, detaljno izrađenim svijetom spremnim za istraživanje. Ako se do sada niste susreli sa njima, sada znate što očekivati :). Inače, igra je već neko vrijeme dostupna Mac i iPad.

Legend of Grimrock je pak indie RPG koji nam donosi vrstu igre u najboljoj maniri Dungeon Mastera i Eye of The Beholdera kakva nije viđena već petnaestak godina: first-person perspektiva, party likova u dungeonu kojim se kreće poljima, i mnoštvo skrivenih tajni i zagonetki. Ako vam ovo zvuči anakrono, dvije su mogućnosti: ili vas LoG neće uopće zanimati, ili skačete od radosti jer konačno imate priliku zaigrati modernu igru one vrste kakvu ste obožavali u počecima svoje igraće karijere. U potonjem slučaju, došli ste na svoje, i Legend of Grimrock nikako ne smijete propustiti.

screenshot_02