box_art_100Danas je u prodaju pušten Earthrise, MMORPG iz nezavisnog bugarskog razvojnog studija Masthead Studios smješten u postapokaliptičnu budućnost u kojoj ljudska rasa preživljava kloniranjem te se usred međusobnih sukoba i vanjskih prijetnji bori za egzistenciju.

box_art_250Danas je u prodaju pušten Earthrise, MMORPG iz nezavisnog bugarskog razvojnog studija Masthead Studios smješten u postapokaliptičnu budućnost u kojoj ljudska rasa preživljava kloniranjem te se usred međusobnih sukoba i vanjskih prijetnji bori za egzistenciju.

Earhtrise po najavama iz Mastheada nudi prilagodljivi sustav razvoja likova sa preko stotinu skillova bez klasnih ograničenja, brzu borbu punu akcije, sofisticirano PvP okruženje, naprednu tržišnu ekonomiju baziranu na interakcijama igrača, detaljan crafting sustav itd. 

Što se settinga tiče, igra je smještena u i oko grada Sal Vitasa gdje ljudi preživljavaju kao klonovi u strukturiranom društvenom sustavu kojim upravlja korporacija Continoma. Naravno, njena kontrola nad svim aspektima života ne sviđa se svima te su se dijelovi otpora s vremenom okupili u organizaciji zvanoj Noir. Igrači se mogu pridružiti jednoj od ove dvije strane od kojih nijedna nije čisto oličenje dobra ili zla već je u obje prisutno više nijansa sive, ili pak djelovati nezavisno.

Kako će opstati ovaj, još jedan PvP-centričan MMO sa dvije strane ostaje nam za vidjeti, iako mu želimo sve najbolje s obzirom na tržišnu prevlast fantasy MMO-ova. Ako vam se igra čini privlačnom, možete je kupiti po cijeni od 50 eura.