box_art_100Nakon dugo čekanja evo nam naslova koji u sebi ima tamnice, propalu romansu i zbilja mnogo mašte… Dungeons je pred vratima. Iz kreatorskih odaja Realmforge razvojnog tima i izdavača Kalypso Medie dolazi nam igra koja nas ponovo vodi u podzemlje i u kojoj ćemo biti okruženi mnoštvom zlih čudovišta, poslušnih goblina i pohlepnih, slavom vođenih junaka.

box_art_250Nakon dugo čekanja evo nam naslova koji u sebi ima tamnice, propalu romansu i zbilja mnogo mašte… Dungeons je pred vratima. Iz kreatorskih odaja Realmforge razvojnog tima i izdavača Kalypso Medie dolazi nam igra koja nas ponovo vodi u podzemlje i u kojoj ćemo biti okruženi mnoštvom zlih čudovišta, poslušnih goblina i pohlepnih, slavom vođenih junaka.

Naime, igra nas stavlja u ulogu izdanoga i srca slomljenog Dungeon Lorda Deimosa, kojega je na vrhuncu slave sa trona podzemlja skinula njegova zla bivša djevojka Calypso. Da bi se vratio na svoje zasluženo mjesto vladara podzemlja, igrač će u ulozi Deimosa morati graditi mnoštvo dungeona u koje će mamiti junake. Pri tome će mu pomoći više od 50 itema koje će otključavati uspješnim prelaskom misija, zli ali poslušni goblini koji će svaku vašu ideju pretvoriti u stvarnost i 15 vrsta monstera koji će loviti svima drage junake. Svaki dungeon koji gradite ima svoj središnji dio kojega nadograđujete dodatnim prostorijama sa raznim sadržajima sve dok ne sagradite ulaz namijenjen junacima.

screenshot1_475

Gore navedeni junaci će biti raspodijeljeni u 10 raznih klasa, svaka sa specifičnim sposobnostima, tako da će za svakoga biti potrebna posebna taktika. Kad jednom uđu u vaš dungeon morati će te se brinuti da junak bude zadovoljan. Kako? Na prvi pogled jednostavno. Svaki junak ima posebne potrebe. Neki traže znanje, neki novac a neki su zadovoljni sa povećom količinom borbe. Sve je to bitno samo zato jer samo sretan junak proizvodi Soul Energy što je glavna valuta u igri i koristite ju za daljnji napredak. Kada junak dosegne vrhunac zadovoljstva pojavljujete se vi u obliku vašeg avatara i lišavate ga slobode te mu pomoću mučenja oduzimate njegov Soul Energy.

Naravno, kakva bi to igra bila kada u njoj ne bi bilo i težih bosseva. Deimosu će se na putu do trona naći tri njegova poslodavca koji nisu previše nadareni pameću ali to nadoknađuju svojom zlom i brutalnom naravi. Developeri najavljuju dobro izbalansirane i dinamičke borbe koje će dobro namučiti ali i nagraditi uporne igrače.

Da bi saznali više informacija o igri možete provjeriti forume na službenim stranicama, sa kojih možete i skinuti klijent ove igre po cijeni od 40 američkih dolara.

screenshot2_475